Skip to main content Skip to footer

Een kinesioloog werkt met het lichaam, praten is daarbij vaak niet nodig. Het lichaam vertelt het verhaal.

Een kinesioloog werkt met het lichaam, praten is daarbij vaak niet nodig. Het lichaam vertelt het verhaal.

Kinesiologie

Door samen met de kinesioloog het lichaam in beweging te brengen ga je op zoek naar het hoe en waarom van de klacht om vervolgens de energiebalans te herstellen zodat je weer “in beweging” kunt komen.

Kinesiologie betekent letterlijk bewegingsleer. Het is een aanvullende geneeswijze die het zelfherstellend vermogen van het lichaam centraal stelt. Een kinesioloog is niet een vervanger van een arts of specialist. De methode werd in de jaren ’60 van de vorige eeuw ontwikkeld door arts en chiropractor G. Goodheart.

Een kinesioloog werkt vanuit een gezondheidsmodel. Dit model wordt ook de driehoek van de gezondheid genoemd. De zijden van de driehoek vertegenwoordigen de structuur, biochemie en de psyche van een mens. Dit betekent dat je als kinesioloog kijkt naar de mens als geheel.

De zijden van de driehoek zijn met elkaar verbonden. De oorzaak van een klacht kan dus bij één of meerdere zijden van de driehoek liggen. Oorzaken als stress, een verkeerde houding, geblokkeerde emoties, langdurige fysieke klachten of slechte eetgewoonten kunnen ervoor zorgen dat de energiehuishouding uit balans raakt. Dit kan leiden tot allerlei klachten. Samen met de kinesioloog ga je op zoek naar de oorzaak van die klachten zodat er inzicht ontstaat.

Een kinesioloog helpt ook mensen met hun persoonlijke groei of in een traject naar verandering en helpt bij het doorbreken van oude patronen.

Een kinesioloog maakt gebruik van technieken uit de chiropraxie, acupunctuur en voedingsleer om de balans te herstellen. Er wordt o.a. gewerkt met reflexpunten, acupressuurpunten, meridianen, energiecentra en uiteraard de spieren zelf.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Na een uitgebreide intake en houdingsanalyse volgen behandelingen. Er zijn minimaal drie behandelingen nodig om veranderingen te merken. Dit is uiteraard wel afhankelijk van je klacht en het doel.

Tijdens een kinesiologische behandeling worden 3 stappen doorlopen:

  1. Inventariseren
    Tijdens een consult brengen we de klacht of het doel in kaart. Vervolgens werken we met spiertesten om een onbalans op te sporen.
  2. Behandelen
    Door middel van de spiertesten komen we uit op technieken voor een effectieve behandeling. Dit kan lichamelijk zijn, maar ook emotioneel, energetisch of biochemisch.
  3. Evalueren
    We controleren met spiertesten het effect van de behandeling en bespreken deze zodat er inzichten ontstaan die toegepast kunnen worden in het dagelijks leven. Ook ontvang je een kort verslag van de behandeling.

 

Wanneer ga je naar een kinesioloog?
  • Om gezond te blijven ofwel preventief.
  • Om gezond te worden of te herstellen bij de volgende klachten

Kinesiologie

"Het in beweging brengen van het lichaam past helemaal bij mij 'Hands on' en met je voeten stevig op de grond". 

Ook aan de slag met Bijzonder Bewegen?