Skip to main content Skip to footer

Luisteren naar de taal van het lichaam

Luisteren naar de taal van het lichaam

Kinesiologie, zelfhelend vermogen van het lichaam

Het lichaam vertelt ons meer dan we vaak beseffen. Door stress, pijn, ziektes, emoties of andere blokkades lukt dat luisteren soms even niet meer, waardoor we klachten kunnen ontwikkelen en niet lekker in ons vel zitten.

Als we de verbinding met ons lichaam verbeteren door “in beweging” te komen en weer te gaan ervaren en voelen, kan het lichaam zich herstellen.

Het lichaam is gemaakt om zelfherstellend te zijn. Stress, geblokkeerde emoties, verkeerde houding, langdurige blessures, ziektes, slechte voeding e.d. kunnen ervoor zorgen dat de energiehuishouding verstoord raakt; dit kan leiden tot allerlei klachten. Samen met de kinesioloog ga je op zoek naar de oorzaak van je klachten, het gevolg en uiteindelijk de oplossing.

Overige behandelingen

Sensomotorische integratie

Beter leren omgaan met zintuigprikkels. Lees meer

Reflexintegratie

Ontwikkeling van vroeg motorische bewegingspatronen. Lees meer

Bewegingspedagogiek volgens Veronica Sherborne

Versterken van basisveiligheid en hechting bij kinderen. Lees meer

Benaudira hoortraining

Verbeteren van het gehoor of de verwerking ervan. Lees meer

Motorisch remedial teaching

Stimuleren van de motoriek. Lees meer

Rots en Water

Versterken van de weerbaarheid en sociale vaardigheden. Lees meer

Dag Adrienne,

Het is nu twee jaar geleden dat ik bij jou kwam, met het verzoek mij te helpen revalideren betreffende evenwicht stoornis en de coördinatie van mijn armen en benen weer op peil te brengen. In het begin van de behandeling, kreeg ik echt het idee dat ik een oude man was die heel eenvoudige oefeningen te doen kreeg. Ik noemde het ook oude van dagen gymnastiek met het gevoel van wat is dit nu? Na enkele keren bleek ik er echt baat bij te hebben en ben weer beter gaan bewegen, en kost het bewegen minder energie en heb ik minder last van ongewenste prikkels.

Dank je, een oude man van 71

Ik ging naar Adrienne omdat ik last had van het blokkeren tijdens toetsen.

Stress bleek de oorzaak. Na 2 keer gaat het nu veel beter, ik sla niet meer dicht en heb meer overzicht tijdens het maken van de toets.

Maar jeetje wat zijn we blij met je relaxte omgang met ons mannetje, je geduld, je duidelijkheid naar hem en ons toe en natuurlijk het resultaat wat de oefeningen die we elke keer meekrijgen met hem doen. Hoe dan? Maar je weet het feilloos en wij doen 6 dagen in de week wat jij graag wil dat we met hem oefenen en met verbluffend resultaat. We zijn heel blij met zijn vooruitgang!

Voor de mondelinge ondersteuning van mijn partner die bij Adrienne komt, merkte ik de behoefte  bij haar in behandeling te komen. Al was mijn hulpvraag nog niet helder, door het inleidende gesprek samen, geeft Adrienne handvatten voor de weg die zij in overleg kiest. Je bedenkt met elkaar een doel om aan te werken en dan controleert zij de reacties van mijn lichaam of wij de goede keuze gemaakt hebben. Tijdens haar bijzondere inzet voel ik dat de route klopt en hoe zij de kern weet “bloot te leggen.” Ik vind het een fascinerend proces. Haar intense werkwijze, luisterend naar de signalen van mijn lichaam, de interpretatie, de uitleg, de handelingen, de controle en het begaan zijn met wat er speelt, geeft zij mij het gevoel dat ik begrepen word.  Wat een rijkdom dat ik als 75 jarige in contact ben gekomen met deze kinesioloog.

Wat zijn wij blij dat die lieve jongen van ons van jou ondersteuning heeft gehad. Hij is veel meer in balans, kan in zijn zelfstandig handelen een mooie structuur aanbrengen. Dankjewel voor jouw inzet!

Als collega’s kwamen wij binnen; na de Rots en Watertraining liepen wij als team naar buiten, met veel meer begrip voor elkaar en zeker ook het één en ander te verwerken aan informatie waar wij van elkaar niet bewust van waren.

Mijn zoontje heeft gehupst op zijn billen en is daarna gelijk gaan lopen. Kruipen heeft hij over geslagen. Na wat research ontdekte ik dat kruipen overslaan later een achterstand in de ontwikkeling kan veroorzaken. Daarom aan Bijzonder Bewegen gevraagd of zij een keer wilde kijken. En uur lang heeft ze spelenderwijs oefeningen gedaan. Hij moest ergens op klimmen waarbij de heupen werden begeleid. Thuis zijn we daar verder mee gegaan en (tot mijn verbazing) binnen twee dagen kroop hij! Op advies van Adrienne en kruiptunnel gekocht om het verder te stimuleren. 

Toen ik 19 was ben ik op een vervelende manier van het paard gevallen en heb daarmee mijn schouder erg bezeerd. 

Dik 15 jaar later had ik nog steeds last van mijn schouder. In eerste instantie niet over na gedacht dat ik met de klachten ook bij Adrienne terecht kon, tot mijn zoon tegen Adrienne zij mama heeft altijd last van haar arm. 

Na 3 behandelingen van Adrienne heb ik tot nu toe eigenlijk helemaal geen last meer gehad, ik heb nog nooit zo lang geen last gehad van mij arm. En door de behandeling is er bij mij ook meer veranderd, ik zit beter in mijn vel en voel mij veel meer zelfverzekerder en ben lang niet zo moe meer als een jaar geleden. 

Soms zijn of lijken klachten onverklaarbaar…

Wat er bij Adrienne op de tafel gebeurt is bijzonder maar zeer effectief.

Door het herstel en verwerking van psychisch trauma zijn er bij mij fysieke klachten verdwenen. Zit ik beter in mijn vel en ik ben veel minder vatbaar voor stress. Ik sta stevig, voel me meer een met mijn lichaam en ben in balans.

In acht behandelingen hebben we heel veel opgeruimd, vrij gemaakt en bereikt.

Als “proefkonijn” in de eindfase van haar opleiding Kinesiologie kwam ik bij Adrienne.

Zou zij mijn energie-vermindering kunnen verhelpen?

Na de eerste behandeling merkte ik direct verandering.  Heerlijk!

Ook de mensen om mij heen zagen mijn krachtiger uitstraling en heldere blik.

Met veel vertrouwen ga ik, als het mij lukt, iedere maand naar Adrienne voor mijn broodnodige energie en ook voor oefeningen die ze mij meegeeft of opstuurt.

Dit alles voor het in balans houden van mijn mogelijkheden als 77 jarige, woonachtig aan de wal.

Bijna ons hele gezin is bij Adrienne geweest en wat zijn we daar dankbaar voor.

Onze zoon heeft reflexintegratie gedaan omdat hij moeite had met prikkelverwerking en motorische onbalans ervaarde. Hij zat door een grote verandering wat minder goed in zijn vel.  Hij kon zich bij Adrienne fysiek uiten en door reflex integratie zich verder ontwikkelen. Het resultaat was zowel fysiek als mentaal meer rust en balans en thuis en op school de gewenste ontwikkeling.

 

Adrienne weet al snel bij de kern te komen en makkelijk aansluiting te vinden bij wie ze voor zich heeft. Ze is doortastend, duidelijk, praktisch en bereikt een diepgaand effect. Ze staat open voor samenwerking met externe partijen als dit nodig is. Adrienne geeft je inzicht in de onderliggende problematiek. De samenwerking van lijf en hoofd komt altijd veelvuldig naar voren.

Veel hulpverlening is gericht op praten. Adrienne biedt een luisterend oor en is doortastend. Na het verzamelen van de juiste informatie gericht op de hulpvraag ga je in de actie met het lijf. Ik stond versteld dat het lijf zoveel te vertellen heeft door de verschillende technieken die Adrienne beheerst. Het is me duidelijk geworden welke patronen ik creëerde, in stand hield en waarom ik al lang bepaalde blokkades ervaar. Maar ook hoe dit kan doorwerken in een systeem. Ik heb leren loslaten, accepteren, doorbreken maar vooral leren luisteren en samenwerken met mijn lijf en hoofd. Je kunt met je hoofd nog zoveel rationeel benaderen maar als het lijf iets anders zegt kom je erachter waarom iets niet lukt. Ik heb ervaring opgedaan met zowel reflexintegratie als kinesiologie en hiermee ben ik zoveel verder gekomen. Na een paar behandelingen hoefde ik bijv. niet meer naar de fysio. Bijzonder prettig bewegen!

 

 

 

Ook aan de slag met Bijzonder Bewegen?